FSANP – Conferința Națională (Predeal 18 – 20 mai 2018)

PROBLEME IDENTIFICATE
Priorități de sistem
  1. Standarde privind conditiile de lucru in penitenciare – am cerut acest lucru in toate discutiile pe care le-am avut cu angajatorul. In pofida faptului ca solicitarea a fost acceptata de Ministerul Justitiei nu a fost pusa in practica de ANP. Aceste standarde se vor referi cel putin la calitatea spatiilor de lucru si la nivelul de dotare si echipare.
  2. Plan multianual de investitii in conditii de lucru– angajatorul insista sa prezinte cifre false incercand sa redefineasca sfera investitiilor de natura imbunatatirii conditiilor de lucru, un plan multianual de investitii care sa delimiteze clar obiectivele care se refera la personal este absolut necesar.
  3. Respectarea conventiei referitoare la formarea profesionala – din ce in ce mai putine fonduri sunt acordate pentru formarea profesionala (in special pentru sectorul operativ), iar angajatorul nu-si respecta obligatiile referitoare la decontareas taxelor si cheltuielilor profesionale.
  4. Statutul politistului de penitenciare – am adoptat deja o alta strategie in legatura cu promovarea acestui proiect, direct la nivelul Parlamentului si doar in legatura cu ceea ce prezinta interes pentru membrii de sindicat. Avem desigur in vedere ca trebuie facute si modificari ca urmare a deciziilor Curtii Constitutionale.
  5. Salarizare si pensionare – revenim cu propunerile de modificare a acestei legislatii in principal in ceea ce priveste aplicarea legii salarizarii cu grila din 2022, incepand cu octombrie 2018 si a renuntarii la plafonarea pensiilor la salariul net lunar.
  6. Alte acte normative – continuam sa promovam Proiectul referitor la acordarea sprijinului pentru construirea sau cumpararea unor locuinte si Proiectul referitor la grupa de munca pentru personalul civil si modificarea Ordinului privind ocuparea functiilor vacante. – Cititi tot articolul aici
Reclame